Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet bemöter Johanna Törmä den fräna kritiken som AT-läkare riktar mot Region Norrbotten och Sunderby sjukhus. Foto: Filip Hannu/SVT

Region Norrbotten om bottenplaceringen: ”Förstår kritiken”

Uppdaterad
Publicerad

Sunderby sjukhus rankas som det sämsta sjukhuset i landet att göra sin AT-tjänstgöring. Region Norrbotten får bland annat kritik för chefsstrukturen – vilket chefen Johanna Törmä kan förstå.

Varje år rankar AT-läkarna själva sina arbetsplatser och Sunderby sjukhus rankas i år på sista plats av alla sjukhus i Sverige. AT-läkare svarar i enkäten att de inte upplever att det finns chefer som också är läkare som de kan vända sig till med frågor och arbetsmiljöproblem.

– Vi har AT-samordnare som är närmast som finns som administrativa chefer. Så ser ut ut hos oss – just nu i alla fall, säger Johanna Törmä som är enhetschef för forskning och utbildning vid Region Norrbotten.

Fyra chefer på kort tid

Sveriges yngre läkares förening har vänt sig till regionen med kritiken och tankar om förbättring men upplever att de inte alls fått något svar.

Den kritiken förstår Johanna Törmä och hänvisar till att det varit fyra olika chefer inom loppet av ett och ett halvt år.

– Det kanske är därför svaren har hamnat runt och att man inte vet vem man ska vända sig till med frågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.