– Vi kan inte krusa folk, säger regionrådet Maria Stenberg (S). Kirunapolitikern Sten Nyhlén hoppar av.

Regionrådet: ”En politisk leklåda”

Uppdaterad
Publicerad

Kirunapolitikern Sten Nyhlén (S) hoppar av den socialdemokratiska gruppen i region Norrbotten – i protest mot besparingarna i Kiruna och Kalix.– Det här har blivit en politisk leklåda, säger regionrådet Maria Stenberg (S).

Det är framförallt koncentrationen av läkarkompetensen inom röntgen partikamraten. som upprör Sten Nyhlén. För på sikt kommer röntgenläkarna i Kiruna och Kalix att försvinna på grund av svårigheterna att rekrytera, enligt regionledningen.

”En politisk leklåda”

Därför har Sten Nyhlén skickat ett sms till regionråden.

”Jag kommer att lämna regionfullmäktigegruppen, men jag kommer att sitta kvar i fullmäktige. Detta på grund av beslutet om besparingar i regionstyrelsen.” skriver han.

Men regionrådet Maria Stenberg tycker inte att det blir så stor skillnad mot för tidigare.

–  Det här är inget nytt för oss. Han har inte varit med på våra gruppmöten på två år och vi kan inte hålla på och krusa folk. Till slut får gruppen nog, säger hon och fortsätter:

– Jag trodde inte att politik kunde bli en sådan politisk leklåda som det här. Jag har fått nog av det och det är väl bra att han har meddelat att han inte är med. Då vet vi ju det i alla fall.

”Lite humor i det”

Enligt Maria Stenberg har Sten Nyhlén meddelat regionledningen att han inte längre ska vara med i gruppen och dessutom lämnat den gemensamma facebooksidan.

–  Ja, precis, den har han plockat bort sig själv från, säger Maria Stenberg.

Men Sten Nyhlén reagerar starkt på det påståendet.

– Jag har ingen facebook-sida, jag är inte med i det nätverket, så jag vet inte vad hon snackar om i det fallet. Det är nästan lite humor över det, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.