• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eksjö, Jönköpings län och Eksjös kommun, i Jönköpings län. Det brinner i ett flerfamiljshus i centrala Eksjö med rökutveckling som följd. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Regionrådet Maria Stenberg (S) har fått ett nytt jobb.

Regionrådet Maria Stenberg har fått nytt jobb

Publicerad

Regionrådet Maria Stenberg (S) blir ny regionchef för Hyresgästföreningen region Norrland.

I höst lämnar Maria Stenberg uppdraget som regionråd för att den 1 september tillträda som ny regionchef för Hyresgästföreningen.

Det är en enig rekryteringsgrupp som ställt sig bakom hennes namn som efterträdare till Henry Magnusson, som gått i pension.

Bortkuppad

När Socialdemokraterna fastställde sina nomineringar till årets vale stod det klart att Maria Stenberg petades ned från förstaplatsen till regionvalet.

– Jag blev ju chockad naturligtvis och faktiskt också väldigt ledsen, sa hon till SVT när det blev känt i november förra året.

I samband med kuppen mot henne beslöt Maria Stenberg att lämna politiken. Maria Stenberg har tidigare suttit i riksdagen för Socialdemokraterna. Hon har också jobbat som undersköterska.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer