Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar Kent Ögren hur regnet gett klirr i kassan och så ser du delar av årets konst ute i grönskan och regnet. Foto: Erica Olofsson/SVT

Regnet öste ned i Luleå: ”Konst i det Gröna blev konst i det våta”

Uppdaterad
Publicerad

Luleå konstförenings mest uppskattade arrangemang Konst i det Gröna som hålls utomhus på Gültzauudden i Luleå utmanades av hårt av regnoväder under lördagsmorgonen. Men föreningen får klirr i kassan genom att sälja plastskydd till konstnärerna.

För 47:e året öppnade arrangemanget Konst i det Gröna grindarna.

Vanligtvis brukar det välla in konstnärer och besökare och på hemsidan lockar dessutom föreningen med att: ”Naturen och solen bidrar till den öppna och kreativa stämning som kännetecknar Konst i Det Gröna.”

Men vid morgonens insläpp gick det något trögare på grund av regnet.

– Konst i det gröna blev konst i det våta, säger Kent Ögren som är ordförande i Luleå konstförening.

Säljer plast i stora lass

Vid konstföreningen menar man dock att man löst problemet på ett enkelt sätt som dessutom fyllt på föreningskassan.

– Vi får sälja massor av plast och tjänar bra och allt fler utställare trotsar vädret nu och trillar in, säger Kent Ögren.

I år var 102 utställare anmälda och arrangemanget fortsätter under söndagen.

I videon berättar Kent Ögren hur regnet gett klirr i kassan och så ser du delar av årets konst ute i grönskan och regnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.