”Vi har gjort den för att stödja kvinnorna i deras kamp”, säger Håkan Andesson, en av skaparna. Foto: Anna-Lena Kaati Nilsson

Rondellkvinnor erövrar Överkalix

Uppdaterad
Publicerad

Rondellskaparna har varit i farten igen – den här gången för att att stödja kvinnors rättigheter.

Den här gången har den välkända rondellen i Överkalix smyckats ut med kvinnor, regnbågsfärger – och även så kallade pussyhats som är en global protest för bland annat kvinnors rättigheter.

– Det är internationella kvinnodagen i dag och det är därför vi har gjort den här, för att stödja kvinnorna i deras kamp, säger en av skaparna, Håkan Andesson, och fortsätter:

Kvinnodagen 8 mars

– Den visar pussyhats, men vi kallar det på vårt mål och då heter det pusohetta.

”Glädja folk”

Rondellen har sedan tidigare smyckats med ett älgtorn inför jakten, en lucia under julen och en gigantisk semla på fettisdagen.

– De andra konstverken har varit för att glädja folk, men de här har lite mer allvar bakom även om att det kan bli en kul grej ändå, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinnodagen 8 mars

Mer i ämnet