Möt 83-årige Kalle Lundborg som har svårt att sluta jobba – trots 69 år i yrkeslivet. Foto: Joakim Nordlund

Rörmokaren Kalle, 83, vägrar gå i pension

Uppdaterad
Publicerad

83-årige Kalle Lundborg från Överstbyn skulle kunna kallas ”de mörka pannrummens mästare” med 69 år i branschen. Men han tvekar fortfarande kring att gå i pension.

Kalle Lundborg bor i Överstbyn utanför Boden och efter 69 år i branschen fortsätter han att hjälpa människor med installationer och reparationer.

Karriären inleddes i början av 50-talet och i Överstbyn finns det knappt ett element, en varmvattenberedare, ett avlopp eller vedpanna som han inte har lagt händerna vid.

– Ja, så är det nog. Och när min bror Stig levde var vi mellan sex och åtta killar som arbetade med det här och reste runt, säger han.

Det finns enligt Arbetsförmedlingen cirka 21 000 anställda VVS-montörer i Sverige, varav cirka en procent är kvinnor och 99 procent är män. Kommande fem år beräknas det bli brist på VVS-montörer i hela landet.

Möt Kalle Lundborg på hans arbetsplats i videon ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.