Ryssland i stor militärövning

Uppdaterad
Publicerad

Ryssland har inlett en stor militärövning, med deltagande av upp till 12.000 soldater och 250 stridsflyg och helikoptrar.

Samtidigt som en av världens största militära flygövningar med nio nationer och 3.600 personer, inleddes i norra Sverige i går, så har Ryssland inlett en stor militärövning med upp till 12 000 soldater och 250 stridsflyg och helikoptrar. Det rapporterar BBC.

Ska testa stridsberedskapen

Rysslands försvarsdepartement beskriver den fyra dagar långa manövern som ”en massiv överraskningsinspektion” som ska testa den ryska stridsberedskapen.

I övningen i Rysslands centrala militärområde ingår enligt ryska medier närmare 700 vapentyper. Bland annat ska flyg avfyra kryssningsrobotar mot övningsmål i delrepubliken Komi, väster om Uralbergen.

Samtidigt som Nato-övning

Övningen inleddes på måndagen samtidigt som den internationella militära flygövningen Arctic Challenge Exercise startade i norra Sverige, med medverkan av flera Natoländer.

Sverige deltar också i den Natoledda marinövningen Baltops i Östersjön i början av juni.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Militärövning i Norrbotten

Mer i ämnet