S-politiker: Helt fel väg att gå

Uppdaterad
Publicerad

Ordföranden för Socialdemokraterna i Norrbotten, riksdagsledamoten Fredrik Lundh Sammeli, ser Lotta Grönings förslag om en folkomröstning som ett uttryck för frustration över storstadscentreringen, snarare än som ett realistiskt förslag.

– Det är inget nytt i det här. Det är vad Norrlänningar sagt i fyllan på fester de senaste 20 åren. Jag ser det snarare som ett uttryck för den ilska och frustration som finns i Norrland över den storstadscentrering som finns. Men den behöver hanteras på ett helt annat sätt. Politiker behöver bli tydligare med vad de förväntar sig av statliga verksamheter. Vi behöver service och statliga arbetstillfällen över hela landet, säger Fredrik Lundh Sammeli till SVT Norrbotten.

– Jag tycker självständighet för Norrland är helt fel väg att gå, precis som att jag tycker att Brexit skapar hinder mellan människor och marknader. Jag tror inte många Norrlänningar vill ha tullar och passkontroller. Jag ser utspelet mer som ett att få det utrymme man vill ha för frågan i en kvällstidning, säger Fredrik Lundh Sammeli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

norrlandsdebatten

Mer i ämnet