Så kan Hertsö badhus se ut

Uppdaterad
Publicerad

Det finns en plan på var det ska ligga. Det finns även en skiss på hur det ska se ut. Det nya badhuset på Hertsön är på gång.

Idén är att det ska bli en ny, fristående byggnad intill Hertsö centrum, vid Backmyrvägen. 

Blå som LSK

Enligt arkitektskisserna är det tänkt att det ska bli blå träfasad med stora glaspartier. De blå partierna ska enligt den information som kommunen publicerat, anspela på den blå nyans som fotbollsklubben, LSK, förknippas med. 

Inuti ska det bli en bassäng som är 25 meter lång och 12, 5 meter bred. Till det kommer en undervisningsbassäng och en barnpool.

Trafiken ökar

Biltrafiken kommer att öka, enligt kommunens beräkningar kan det bli upp till 85 fler bilar per dag. De parkeringsplatser som finns i dag vid Hertsö centrum ska räcka till även för dem. Kvällstid ska badhusbesökarna kunna parkera även på de platser som skolan disponerar.

Tidigt skede

– Allt är i ett mycket tidigt skede. Det är viktigt att säga att det kan bli förändringar, säger Agneta Laitila, planarkitekt, vid Luleå kommun.

Nu har planen lagts ut för samråd.

– Så att myndigheter och närboende kan bidra med kunskap och synpunkter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.