Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nazuk Turdieva från Boden visar upp rätten som fick Tareq Taylor att gråta. Foto: Anna Wallbrandt /SVT

”Som palt för norrlänningar” – Nazuk från Boden lär dig familjereceptet

Publicerad

I årets säsong av TV4:s Sveriges mästerkock får tittarna följa ett välbekant ansikte – nämligen Nazuk Turdieva. Tillsammans med sin familj vann hon SVT:s ”Bäst i köket” och när vi besöker henne i Boden är det en variant av finalrätten som står på menyn. 

Det blev matsuccé för Nazuk Turdieva redan 2021 när hon tävlade med sin mamma Maria och lillebror David i ”Bäst i köket”. Trion serverade hyllade familjerecept som till och med fick jurymedlemmen Tareq Taylor att fälla tårar.

– Då var det framförallt mamma som lagade, hon gör det som ingen annan. Jag försöker komma hack i häl och lära mig så gott jag kan men det är lite trixigt, säger Nazuk Turdieva.

Succéreceptet

I klippet lagar Nazuk soup dumplings med kycklingfärs, salladslök, ingefära, vitlök och buljong.

– Jag har gjort en buljong av märgben i geleform som smälter vid tillagning så att det blir som en soppa inne i dumplingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.