Hör hur Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Liberalerna vill att folkomröstningen ska sluta och varför. Foto: SVT

Så vill partierna att folkomröstningen slutar

Publicerad

Socialdemokraterna och Moderaterna röstade båda nej till en folkomröstning om skolan i Luleå men resterande partierna ställde sig bakom förslaget och 8 november sker folkomröstningen.

I klippet hör du hur Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Liberalerna hoppas att folkomröstningen slutar – och varför!

Alternativ 1: Avbryt omedelbart nedläggningar och sammanslagningar av skolor och förskolor. Ta i stället fram en ny utvecklingsplan som utgår från dialog med skolpersonal, barn och föräldrar samt värnar levande byar och stadsdelar. I planen ska de redan genomförda nedläggningarna utvärderas och återställas där det är motiverat och efterfrågat.

Alternativ 2: Fortsätt ta ansvar för en jämlik och kvalitativ skola som utgår från Luleå kommuns långsiktiga vision och utvecklingsplan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.