Foto: SVT

”Vi hade roligaste matcherna kvar så det känns tomt”

Uppdaterad
Publicerad

Igår kom beskedet att basketsäsongen avslutas på grund av coronavirusets spridning och regeringens beslut om förbud mot evenemang med fler än 500 personer. Det innebär att Luleå Basket som var serieledande koras till svenska mästare.

SVT Nyheter Norrbotten har pratat med Robin Svanberg som är huvudtränare för Luleå Basket, han berättar att det känns konstigt att ha vunnit på det sätt som de gjorde.

– Vi hade de absolut roligaste matcherna kvar så det känns  tomt och man är lite besviken över att vi inte får spela. Man vet egentligen inte riktigt hur man ska tycka och tänka här samtidigt som det är fullt förståeligt att det här beslutet togs, säger han.

Coronaviruset i Norrbotten

Men ni var ju ändå serieledare?

– Ja och det var väldigt bra att vi var det också med tanke på att vi har haft mycket skador och bortfall. Så vi har gjort det väldigt bra och var verkligen på gång nu i slutet av säsongen. Jag nöjd över säsongen även om man hade velat vinna på riktigt. 

Hur har laget känt inför detta?

– Allt gick ganska snabbt. Även om man hade det lite på känn så blir man ändå lite chockad. Vi var nere i Visby för att spela match när beskedet kom. Men laget känner ungefär likadant, att det är konstigt sätt att vinna på. Det är inte ett vanligt guld, men de har nog firat lagom skulle jag säga.

Han berättar även att det är många av de yngre spelarna som har varit framgångsfaktorn.

– De har fått lite uppmärksamhet, men absolut inte nog. Många spelare lämnade och då var andra tvungen att steppa upp – och de gjorde dem. Jag är stolt och de borde det också vara.

Denna säsong var Robin Svanbergs första som huvudtränare för Luleå Basket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet