Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Karin Thorell matar ekorren Lill-Lisa direkt från sin hand. Foto: Karin Thorell

Se ekorren Lill-Lisa i Överkalix äta direkt ur Karins hand

Uppdaterad
Publicerad

Fotografen Karin Thorell i  Överkalix är van att mata vilda djur direkt från handen och nu har hon fått ett särskilt vänskapsband med ekorrhonan Lill-Lisa.

–  Hon kan till och med sitta i min famn när hon äter, berättar hon.

Från början åt ekorren Lill-Lisa från mugg som Karin placerade på altanräcket men det visade sig snart att ekorren inte hade något emot närkontakt.

– Vi har tillbringat mycket tid tillsammans och jag får servera henne solrosfrön och annat som hon älskar. Många gånger när jag varit borta så sitter hon väntar på mig och det är inte så konstigt eftersom jag skämmer bort henne! säger Karin Thorell.

”Betyder något speciellt”

Hon har också låtit göra en egen mugg till Lill-Lisa där de båda syns tillsammans på bilden. Under årens lopp har Karin Thorell matat många ekorrar och hon tycker att alla har tydliga personligheter.

–  Jag får en relation med dem alla men Lill-Lisa betyder någonting speciellt. Sedan vet jag ju att hon en dag försvinner härifrån men då har jag kvar många fina minnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.