Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när havsörnen dyker ner och fångar abborren i videon. Foto: Anders Burlin

Se när havsörnen fångar abborren – precis framför fiskesällskapet

Uppdaterad
Publicerad

Älvsbybon Fredrik Larsson med sällskap fick en ovanlig fiskeupplevelse i Arjeplog när en havsörn dök ner för att fånga en abborre – precis framför flotten.

Det var tidigare i veckan som fiskesällskapet åkte ut med flotten för att fiska i sjön Rappen. När de var ute på vattnet dök det plötsligt upp en stor havsörn som vakade länge över dem.

”Den nöp direkt”

Efter en stund fick sällskapet upp en abborre som de valde att kasta tillbaka i vattnet – och örnen tvekade inte en sekund.

– När vi kastade abborren kom den direkt och nöp den, säger Fredrik Larsson som fångade örnens fångst på video.

Larsson berättar att han sett örnar förut – men på långt håll. Den här örnen flög mellan två till tre meter framför flotten, uppskattar han.

– Jag har inte varit med om att de kommer sådär nära.

”Brukar ta spillfisk”

Mest troligt är det en gammal örn som brukar vara i området som visade upp sig för sällskapet. Boende i området har berättat att det inte är första gången den brukar sno med sig lite matrester.

– När de tar upp nät brukar den komma och ta spillfisk, säger Fredrik Larsson.

Se fiskeupplevelsen i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.