Kirunas kommunalråd Gunnar Selberg (C). (Arkivbild) Foto: SVT

Kommunalrådet om olyckan: ”Det är fruktansvärt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter dödsolyckan vid Masugnsbyn där sex schweiziska turister omkom har nu Kiruna kommun aktiverat sin krisberedning. De kommer bland annat att hjälpa de dödas anhöriga när de kommer till kommunen.

Kirunas nytillträdda kommunalråd Gunnar Selberg (C) tog emot nyheterna om den tragiska trafikolyckan i Masugnsbyn med stor sorg. Sex schweiziska norrskensturister dog i olyckan.

– Det är så fruktansvärt. Jag trodde inte det var sant, säger Gunnar Selberg.

Svår trafikolycka i Masugnsbyn – sex döda

– Jag har själv jobbat med turism i många år och kan knappt sova när jag hör att en turist brutit en fot på en hundspannstur eller liknande. De här turisterna har lagt ner tusentals kronor på att komma upp hit och sen händer det här, jag saknar ord.

Krisberedning aktiverad

Gunnar Selberg berättar att Kiruna kommun nu aktiverat sin krisberedning.

– Vi är beredd att hjälpa till när anhöriga kommer hit. De kanske vill titta på olycksplatsen och liknande. Vi kommer ställa upp så gott vi kan för att möta deras önskemål och behov.

”Det går för sakta”

Olyckan skedde i en kurva på väg 395 vid Masugnsbyn. Enligt boende på orten har det varit fem-sex avvåkningar där under ett halvår. Trafikverket har efter olyckan meddelat att vägen kommer att ses över.

– När de får signaler så måste de ju agera. Jag har varit i kontakt med Trafikverket många gånger och de är jätteduktiga på det de gör, men det går för sakta, säger Gunnar Selberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svår trafikolycka i Masugnsbyn – sex döda

Mer i ämnet