Peter Bohm, vd för företaget Malmtransport Norr. Foto: SVT

Malmföretaget: ”Jättetragiskt för alla inblandade”

Uppdaterad
Publicerad

Den lastbilschaufför som var inblandad i den tragiska olyckan i Masugnsbyn jobbar för Malmtransport Norr.

– Jag förstod med en gång att det var något väldigt allvarligt som hänt, säger företagets vd Peter Bohm.

I den svåra trafikolyckan på länsväg 395 i Masugnsbyn var det en lastbil och en minibuss som frontalkolliderade. Lastbilschauffören jobbar för Malmtransport Norr som kör järnmalm från gruvan i Kaunisvaara till Pitkäjärvi i Svappavaara.

– Jag förstod med en gång att det var något väldigt allvarligt som hänt även om jag inte visste hur det var med de inblandade. Men jag förstod att det gått dåligt eftersom det handlade om en frontalkollision, säger Peter Bohm som är vd för Malmtransport Norr.

Svår trafikolycka i Masugnsbyn – sex döda

Chauffören ckockades svårt

Lastbilschauffören skadades inte fysiskt men chockades svårt och togs om hand av både företagets personalavdelning och på hälsocentralen i Pajala.

– Det här är jättetragiskt för alla inblandade och anhöriga det som hänt, säger Peter Bohm.

Men man måste se varje olycka för sig

Sedan gruverksamheten drogs igång i Kaunisvaara igen har det skett flera olyckor med malmtransporterna. För någon månad sedan omkom en man i 45-års åldern när en malmbil välte på länsväg 395 i höjd med Peräjävaara, norr om Pajala.

– Men man måste se varje olycka för sig. Jag kan inte koppla den som skett nu till någon av de andra. Det har varit helt olika förhållanden i olyckorna.

Enligt Peter Bohm är malmtransporterna under lördagseftermiddagen ute på vägarna igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svår trafikolycka i Masugnsbyn – sex döda

Mer i ämnet