ShoreLink på Haraholmen i Piteå Foto: SVT

ShoreLink anställer för att kunna ta emot vindkraftverk

Uppdaterad
Publicerad

Ute vid Piteås hamn på Haraholmen lossa och lastas båtar som vanligt, men under våren och sommaren blir de än mer hektiskt då 85 stora vindkraftverk ska lossas för vidare transport på bilar till Markbygden.

– Förutom mycket mer personal så ställer det krav på speciella maskiner för tunga lyft, och specialbyggda trailers, berättar Susanne Jangdal som är VD på ShoreLink.

Företaget extraanställer nu upp emot 50 personer för att klara uppdraget. En del av de som ansökt har redan anställts och flera arbetsintroduktioner är i full gång, en av dem är Amanda  Uvén från Piteå:

– Jag sökte jobbet för att slippa pendla från mitt förra jobb i gruvan i Svappavaara. Nu jobbar jag bland annat nere på kajen som signalman och med lossning av gods.

Det är ett stort uppdrag för ShoreLink, och nästa år planeras det för att dubbelt så många vindkraftverk ska levereras till hamnen.

– Vi känner oss väl förberedda, men med stora projekt gäller det att klara av förändringar på vägen, avslutar Susanne Jangdal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer