Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du Sjöräddningssällskapets invigning i Luleå. Foto: Erik Wernerlich

Sjöräddningssällskapet i Luleå firade sin flytt till Granudden

Uppdaterad
Publicerad

Sjöräddningssällskapet i Luleå vill bygga en permanent stationsbyggnad med båthus vid Granuddens marina – och nu är de nära sitt mål.

Det var 2018 som ett antal intresserade startade en verksamhet i Luleå, då en del av Sjöräddningssällskapets station i Piteå. Men sedan 2021 har de varit en egen station.

De är ett 20-tal aktiva frivilliga sjöräddare och är stationerade på Granudden.

Invigning av delmål

Under onsdagen hade de invigning av nya räddningsstationen. Båtarna och lokalerna visades upp – men även ritningar på kommande bygge av stations- och båthus.

– Vi har nått ett delmål nu när vi är på plats i Granudden. Målsättningen är att vi inom ett år ska bygga det nya stationshuset, säger Anders Jakobsson, stationsansvarig.

Sjöräddningssällskapet är en ideell förening som rycker ut på sjöräddning och kan assistera räddningstjänsten samt ambulanssjukvård.

 Se bilder från invigningen i klippet ovan.

Så här är det tänkt att det nya båthuset vid Granduddens marina ska se ut. Foto: Wingårdhs

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.