Sjuksköterskan från Norrbotten får en treårig prövotid med drogkontroller. Foto: TT

Sjuksköterska tog narkotika på jobbet – får prövotid på tre år

Uppdaterad
Publicerad

En sjuksköterska i Norrbotten stängdes av efter att ha stulit narkotikaklassade läkemedel på jobbet, samt knarkat på arbetstid. Nu får han en treårig prövotid efter beslut av hälso-och sjukvårdens ansvarsnämnd.

En sjuksköterska i länet har upprepade gånger stulit narkotikaklassade läkemedel på sin arbetsplats. Han har även blivit påkommen av sina kollegor när han plockade fram en flaska från ett narkotikaskåp. Händelsen ledde till att sjuksköterskan stängdes av ett tag och blev polisanmäld.

Efter alla händelser anmälde Inspektionen för vård och omsorg (IVO) fallet till Hälso-och sjukvårdens ansvarsnämnd (som bland annat prövar vårdpersonalens legitimiteter reds. anm).

Hälso-och sjukvårdens ansvarsnämnd anser att sjuksköterskan ska få en treårig prövotid med drogkontroller. Anledningen är att han kan vara olämplig att utföra sitt yrke, men att en prövotidsplan kan ha betydelse för att komma till rätta med alla missförhållanden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.