Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sjuksköterskan Sanna Lindbäck i Luleå sa upp sig från det fasta jobbet och tycker att vinsterna med att hyra ut sig själv som egen företagare är stora. Hör henne i klippet. Foto: Micke Nyberg/SVT

Sjuksköterskan Sanna i Luleå öppnade eget – nu jobbar hon mindre men tjänar mer

Uppdaterad
Publicerad

Efter tolv år hos landstinget och regionen sa sjuksköterskan Sanna Lindbäck upp sig och startade ett eget bemanningsföretag.

Nu hyr hon ut sig själv och tjänar mer, men jobbar mindre.

För ett år sedan lämnade Sanna Lindbäck in sin uppsägning till arbetsgivaren Region Norrbotten och startade ett privat bemanningsföretag i stället.

Hennes affärsidé är att hyra ut sig själv till kommuner och regioner och verksamheten går bra.

”Jag var trött och slut”

– Jag valde den här lösningen för att situationen inom regionen var så pressad och jag var trött och slut. Det var inte roligt att jobba längre och jag kände att jag inte räckte till . Mitt bemanningsföretag har gått bra från första början. Det bästa är friheten, att kunna jobba mindre och tjäna mer och att kunna vara ledig när mina barn är lediga,  säger Sanna Lindbäck.

”Ingen respons av regionen”

Hon är inte alls överraskad över att dubbelt så många sjuksköterskor gått över till bemanningsföretag på ett år.

– Jag tycker inte att vi fått tillräcklig respons av vår arbetsgivare och därför väljer nog många bemanning.  Regionen har fått många bra förslag av personalen, som förkortning av arbetstiden med bibehållen lön, men det gäller att genomföra det också,   säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.