Skadade till sjukhus efter bussolycka på väg 97

Uppdaterad
Publicerad

Det var 17 personer i bussen när den körde in i bakpartiet på en traktor. I samband med olyckan på riksväg 97 inträffade också en kollision mellan två personbilar som skulle passera den första olyckan.

Det var vid lunchtid, klockan 12.15 på måndagen, som bussen från Luleå Lokaltrafik, LLT, krockade med traktorn. Olyckan skedde mellan

”Rostbollen” och nedfarten till E4 i riktning mot Boden. Det var mycket snörök på platsen vid olyckstillfället.

Ersättningsbuss

– Två- tre av busspassagerarna fick lindrigare skador. De fick åka till sjukhus. Även traktorföraren klagade på smärta och fördes till sjukhus, säger Ronnie Lindberg, inre befäl på räddningstjänsten.

Övriga bussresenärer fick vänta på en ersättningsbuss i den krockade bussen.

Lindrigt skadad

Under måndagseftermiddagen meddelar Region Norrbotten att ingen person har skadats allvarligt i bussolyckan. En kvinna som fördes med ambulans till Sunderby sjukhus efter bussolycka vid ”Rostbollen” fick lindriga skador och har fått åka hem för öppenvård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.