Skatteverket om löjromsrazzian: ”Kan handla om ekonomisk brottslighet”

Uppdaterad
Publicerad

Skatteverket utreder nu ett antal löjromsföretag i Norrbotten efter razzian den 8 oktober. Men samtidigt menar myndigheten att företagen kan ha blivit lurade.

I insatsen deltog Arbetsmiljöverket, Polismyndigheten, Skatteverket och Migrationsverket. Insatsen handlade bland annat om att få bort svartarbete. Enligt Skatteverket kan det handla om ekonomisk brottslighet.

– I förlängningen kan det handla om det, säger Conny Svensson på Skatteverket.

I samband med razzian upptäcktes även anställingsförhållandena. Polisen har tidigare gått ut med att det handlar om personer som inte är EU-medborgare, bland annat thailändska medborgare.

– Vi kommer gå vidare och titta på hur det är med beskattningsaspekten i det hela.

Företagen riskerar nu sanktionsavgifter på 12 500 kronor och mist 2500 kronor i avgift för varje arbetare som inte fanns med i personalliggarna. Enligt Skatteverket finns en risk att företagen blivit lurade, hör förklaringen i videoklippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer