I videon ovan förklarar gymnasiechefen Marianne Stöckel om varför det inte blir distansundervisning och om problemen kring nybyggda Kunskapshuset i Gällivare. Foto: SVT

Skyddsombud vill se distansundervisning – kommunen säger nej

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen distansundervisning för gymnasieeleverna på Kunskapshuset i Gällivare – trots skyddsombudens önskan.

I en anmälan till Arbetsmiljöverket beskriver två skyddsombud en vardag där personal och elever har svårt att vistas i den nya skolan, som både är gymnasium och kunskapscentra för vuxna, vilket påverkar undervisningen. Det står bland annat att ”trots löften om att de omfattande problemen med ventilationen, ska åtgärdas har detta ännu inte skett.”

– Det här tar vi på allra största allvar, säger Marianne Stöckel, gymnasiechef i Gällivare.

Därför blir det ingen distansundervisning

Med anledning av dessa skolproblem vill skyddsombuden bland annat att skolan övergår till distansundervisning till arbetsmiljöproblemen har åtgärdats. I videon ovan förklarar Marianne Stöckel, gymnasiechef i Gällivare, varför man inte kommer låta eleverna distansundervisas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.