En man i Kiruna blev misshandlad med slägga och fick ”LOL” inristat i bröstet. Som bevisning mot de två män som misstänks för misshandeln finns enligt åtalet bland annat flera sms-meddelanden. Foto: Polisen

Slog man med slägga – Kirunabor döms till fyra års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

I somras tog sig två män in i en annan mans bostad i Kiruna där de misshandlade honom genom upprepade slag med en slägga. De ristade även in ordet ”LOL” på offrets bröst.

Nu döms de båda männen för grov misshandel vid Gällivare tingsrätt.

Brottet ägde rum i slutet av juli i år där de båda männen, 25 respektive 35 år, knackat på och tagit sig in i offrets lägenhet i Kiruna. Där har de i samförstånd misshandlat mannen grovt, skriver tingsrätten i sin dom.

I domen framgår det att den målsägande fått flera skador under misshandeln i form av splittrad fraktur i ögonhålan, saknad framtand i överkäken samt skador på knäskålar och revben. Offret, en man i 40-årsåldern, blev medvetslös av slagen han fick ta emot.

Vaknade och ringde 112

Efter misshandeln vaknade mannen och det var då han insåg att han var täckt i blod. Målsägande tog då kontakt med 112 och enligt uppgifter från operatören har mannen skrikit och gråtit av smärta under samtalet.

Senare, under tiden som han vårdats för sina skador på sjukhus, ringde de båda männen till mannen honom vid upprepade tillfällen. De sade bland annat de skulle ”komma tillbaka och skära klart”.

Döms till fyra års fängelse

De tilltalade männen döms för grov misshandel och påföljden för brottet blir fyra års fängelse för dem bägge. De ska även tillsammans betala 150 800 kronor i skadestånd till offret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.