Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det har sålts bostadsrätter på andrahandsmarknaden i Kiruna och de senaste har haft en prisstegring på omkring 20 procent, enligt fastighetsmäklaren Catrin Isaksson. Foto: Teuvo Palomäki/SVT

Slutsålt på nyproducerade bostadsrätter i Kiruna – så mycket har priset stigit

Publicerad

Riksbyggen har byggt nya bostadsrätter i Kiruna. Samtliga är slutsålda sedan länge och nu köar folk för att eventuellt få köpa om någon hoppar av.

Över 20 personer köar för att få köpa en bostad i etapp 2 i bostadsrättsföreningen Fjällblicken. De nya hemmen på Luossavaaraområdet väntas bli inflyttningsklara i mars 2022, och prisutvecklingen för den första etappen, Fjällvyn, har varit god sedan den stod färdig 2019.

– Det har sålts några på andrahandsmarknaden och de senaste har haft en prisstegring på omkring 20 procent, säger Catrin Isaksson, fastighetsmäklare i Kiruna.

Hur ser intresset ut för nyproduktion i Kiruna?

– Det känns stort, speciellt den senaste tiden. Många ringer och frågar vad som finns och även om varför det inte byggs, säger Catrin Isaksson.

I år ska LKAB starta förhandlingarna med Kirunahus nr 5 och under det första kvartalet 2022 med Borrbärare. Sammanlagt handlar det om drygt hundra bostadsrätter och lokaler.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stadsomvandlingen i Kiruna

Mer i ämnet