Snö i kombination med blåst stoppar flyg till och från Arlanda Foto: SVT

Snöoväder på Arlanda stoppar flyg till och från länet

Uppdaterad
Publicerad

Snö i kombination med mycket blåst på Arlanda har inneburit att flera flighter till och från Luleå har fått ställas in under förmiddagen.

Under förmiddagen har två flygavgångar från Stockholm till Luleå fått ställas in och tre avgångar från Luleå till Stockholm har ställts in. Ytterligare ankomster och avgångar är försenade.

– Det är snövädret i kombination med blåst som gjort det svårt att hålla efter start- och landningsbanor, säger Hans Uhrus presschef vid Swedavia.

Om det blir fortsatta problem under dagen hör samman med hur vädret utvecklar sig.

– Just nu är det molnigt här på Arlanda men för en kvart sedan snöade det ymnigt i kombination med blåst. Och kommer det in mer snö på banorna måste vi åter snöröja, säger Hans Uhrus.

Även Kiruna flygplats har påverkats

Flyg till och från Kiruna har också påverkats men i mindre omfattning. Flera avgångar är försenade och en avgång till Wien som skulle ha avgått 07.00 via Karlstad har ställts in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.