Den man i 70-årsåldern som sedan fredag morgon är anmäld försvunnen efter en fisketur i Arjeplog är fortfarande inte påträffad. Polisen, som bland annat sdökt med helikopter, avblåste sökandet på lördag kväll. Foto: TT/arkiv

Sökandet efter den försvunne fiskaren är avblåst

Publicerad

Den fiskare i 70-årsåldern som anmäldes försvunnen under fredag morgon i området kring Hästskoforsen i Laisälven i Arjeplog har ännu inte hittats. Polisen avblåste sökandet på lördag kväll.

Sökandet efter mannen intensifierades under lördagen då bland annat fjällräddare och personal från räddningstjänsten kallades in som extraresurser. Tillsammans har de kunnat söka av områden med hundpatrull och båtar.

Kanot och ryggsäck hittade

Efter resultatlösa försök avblåste räddningsledaren sökinsatsen på lördagskvällen och lämnar nu över ärendet till lokalpolisområdet för vidare åtgärd.

Den senaste kontakt som någon haft med mannen, som inte är hemmahörande i området där han försvann, var i början av veckan.

Mannens kanot och ryggsäck påträffades vid Hästskoforsen under fredag förmiddag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fiskare försvunnen i Arjeplog

Mer i ämnet