Polisen sätter in nya sökinsatseri letandet efter den man som är anmäld försvunn efter en fisketur vid Hästskoforsen i Arjeplog. Bilden är en arkivbild. Foto: SVT

Sökandet efter försvunnen fiskare i Arjeplog fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 70-årsåldern som sedan fredag morgon är anmäld försvunnen efter en fisketur i Arjeplog är fortfarande inte påträffad. Polisen meddelar att sökandet fortsätter under lördag eftermiddag.

Mannens kanot och ryggsäck hittades under fredag eftermiddag vid Hästskoforsen i Laisälvsområdet och polis och fjällräddare har tillsammans gjort en större sökinsats under natten mot lördag.

Letat under natten

– Polis med hund har gått efter strandkanten samtidigt som fjällräddare sökt med kanot i vattnet. Vid fyra-tiden på morgonen togs en paus i sökarbetet så att de inblandade får vila, berättar Peder Jonsson, polisens kommunikatör, när SVT Nyheter Norrbotten pratar med honom på lördag förmiddag.

Fiskare försvunnen i Arjeplog

Fortsätter leta med båt

Under eftermiddagen har polisens räddningsledare beslutat om kalla in resurser för ytterligare sökinsatser i området. Det är fjällräddare tillsammans med resurser från Räddningstjänsten som under eftermiddagen kommer att genomföra ytterligare sökinsatser med hjälp av båt i det aktuella sökområdet.

Mannen, som inte är hemmahörande i Norrbotten, har inte haft  kontakt med anhöriga sedan början av veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fiskare försvunnen i Arjeplog

Mer i ämnet