Under lördagen letar Polisens dykgrupp efter skidåkaren vid Rånöfjärden. Foto: Sandra Ettefjord

Person påträffad avliden under isen efter sökinsats utanför Kalix

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen kom larmet om en befarad drunkning i Rånöfjärden, Kalix kommun, och ett stort sökpådrag pågick under fredagskvällen. Under lördagen har insatsen återupptagits som resulterat i att personen hittades avliden.

Både räddningstjänsten och Sjö- och flygräddningscentralen (JRCC) letade efter den försvunna personen, en man, fram till klockan 21. Efter det lämnades insatsen över till polisen.

Foto: Sandra Ettefjord

Sökandet utgår från en plats på fjärden där JRCC hittade spår av att skidåkaren sannolikt gått igenom isen, och som tydde på att personen inte längre är vid liv.

– En död hund hade hittats och ett par skidor runt 19-tiden under gårdagen, säger polisens presstalesperson Åsa Mjörndal.

Sökandet fortsätter

I dag lördag återupptar polisen sökandet, och dykare har skickats till platsen för att söka under isen. Strax innan tolvtiden meddelar Åsa Mjörndal att Dykgruppen är på plats och kommer inom kort påbörja dykning.

Person hittad avliden

Vid 16 tiden skriver Polisen på sin hemsida att i samband vid dykningen påträffades en avliden person. Kroppen är identifierad och anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.