En soldat har sparkats efter en knarkfest i Boden.

Soldat får sparken efter knarkfest i Boden

Publicerad

Regementsledningen i Boden ville att sex soldater som anmälts för att ha brukat narkotika på en fest i maj skulle sparkas. Nu har Försvarsmaktens personalansvarsnämnd beslutat att säga upp en av de anmälda.

Tre av soldaterna klarar sig med ett löneavdrag, de övriga två valde att säga upp sig själva efter utredningen, det rapporterar nyhetsbyrån Siren.

Enligt den säkerhetsutredning som Artilleriregementet gjort i fallet flödade hasch, marijuana och kokain på en fest i Boden i våras. Festen ska ha ägt rum i flera anställdas lägenheter och kom till regementsledningens kännedom en dryg vecka senare, genom ett tips till säkerhetsavdelningen. Flera av de utredda soldaterna ska ha gett luddiga svar i de förhör som hållits och nekat till eget bruk.

Löneavdrag

I det fall med den soldat som nu blir uppsagd tar personalansvarsnämnden fasta på att mannen ljugit om tidigare narkotikaanvändning i en säkerhetsprövningsintervju. De beslutade löneavdragen spänner i samtliga fall över tre dagar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer