Sprängmedel hittat vid arbetsplats i Haparanda – personal hemskickade

Publicerad

Polisen har anträffat ett misstänkt föremål utanför Resursverkstaden i Haparanda. Personal har skickats hem och ärendet rubricerades initialt som förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Upptäckten gjordes vid 07:30 på måndagsmorgonen när en person hittade ett misstänkt föremål utanför byggnaden. Enligt Haparanda kommun handlar det om sprängmedel.

Polisen kallades snabbt till platsen det misstänkt farliga föremålet fotades och bilder skickades till polisens nationella bombskydd. De gjorde bedömningen att föremålet var ofarligt att transportera.

Personal har skickats hem

Kommunen har vidtagit försiktighetsåtgärder och verksamheten är stängd. Personalen har skickats hem och lokalerna söks igenom under dagen.

– Det misstänkta farliga föremålet har transporterats till förvaring och det finns ingen misstänkt person i nuläget, säger Elisabeth Glaas, polisen presstalesperson.

Senare på kvällen meddelar polisen att ytterligare misstänkt farligt föremål har hittats på adressen. Polisen gör samma bedömning av detta föremål som tidigare i dag och polisen tar hand om det.

  • Resursverkstaden är till för boende i Haparanda kommun och är inskriven inom omsorgen och socialpsykiatrin. Den är också till för långtidsarbetslösa, ungdomar samt personer i behov av arbetsinriktad rehabilitering.
  • Verksam­heten är frivillig och kostnadsfri och bygger på individens och andra individers gemen­samma medverkan. Målet är att öka livskvalitet genom gemenskap, stöd, sysselsättning eller arbetspraktik.

Källa: Haparanda stad

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer