Statsrådet Åsa Regnér (S). Foto: TT

Statsrådet svarar på kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Inte ens hälften av de 100 miljoner som regeringen satsat för att stärka Kvinno- och tjejjourernas arbete har nått fram, enligt verksamhetsföreträdare i Norrbotten.

SVT Nyheter Norrbotten har sökt statsrådet Åsa Regnér (S), som är barn-, äldre- och jämställdhetsminister, och hon har valt att svara skriftligt på SVT:s frågor.

Vad tänker ni om kritiken att ansökan är för komplicerad?

Kvinnojourer i Norrbotten

”Vi har uppmärksammat både kritiken och det faktum att många fick avslag  på sina ansökningar. Det är ju Socialstyrelsen som beviljar medlen, men det är ändå något vi nu tittar närmare på. Det här är viktiga medel till viktig verksamhet, och vi vill att de ska användas.”

Träff 22 mars

Om bara hälften av pengarna når ändamålet – borde man inte då göra om ansökan så det blir lättare att söka pengar? Är det någon idé att avsätta pengar om jourerna påstår att det är för komplicerat för att ens söka?

”Vi träffar både kvinnojourerna och Socialstyrelsen på tisdag den 22 mars för att diskutera just detta tillsammans. Målet är självklart att pengarna ska gå till det ändamål de var avsedda för! Kvinnojourernas verksamhet är otroligt viktig och det är just därför som regeringen avsatt de här medlen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinnojourer i Norrbotten

Mer i ämnet