Annika Nilsson, elbilsägare, ångrar inte beslutet att köpa en elbil till familjen. Foto: Anders Hjertström

Familjen bytte till elbil – gör stora besparingar

Uppdaterad
Publicerad

Elbilar och laddhybrider blir allt vanligare på vägarna i Sverige. Men hur är det då att köra en elbil? SVT har träffat Annika Nilsson som arbetspendlar 16 mil om dagen med elbil.

Elbilar och försäljningen av laddhybrider har ökat kraftigt i Sverige de senaste åren. Visserligen från en låg nivå men trenden är tydlig, visar siffror från www.elbilsstatistik.se.

Annika Nilsson bor i Bensbyn, en by norr om Luleå. Hon är ekonom och var till en början tveksam till att familjen skulle köpa en helt ny bil. Men nu i efterhand ångrar hon inte beslutet.

– Jag tycker den fungerar jättebra, speciellt efter att jag börjat pendla till Älvsbyn. Vi sparar otroligt mycket pengar på att slippa tanka. Och man sparar också tid på att slippa åka till macken utan jag laddar hemma över natten. Vintertid pluggar jag in bilen när jag kommer till jobbet.

I videon hör du Annika Nilsson berätta om den stora besparing familjen gör när man slipper tanka med bensin eller diesel .

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.