Trygghetslarmen i Luleå och Täby fungerar igen

Uppdaterad
Publicerad

Problemet som orsakat driftstörningar på trygghetslarm i både Luleå och Täby under måndag kväll är identifierade och lösta. Det uppger SOS-Alarm som är Luleå kommuns leverantör.

– Vid 15-tiden i dag så var problemen lösta, säger Kristin Holmström, verksamhetschef, till SVT.

Störningar i trygghetslarmen i Luleå och Täby berodde på problem med SIM-korten hos en underleverantör. I Luleå kommun har cirka 1 500 personer trygghetslarm. Hur många som varit berörda i Täby är oklart.

– Det gäller inte alla larm, utan en del av dem. Omfattningen har vi inte någon siffra på ännu, sa Sarah Hummerdal, pressansvarig på SOS Alarm. när problemen blev kända.

Störningarna varierade under kvällen och Luleå kommun kunde inte säga om några områden påverkats mer än andra

På tisdagsmorgonen vid 7-tiden berättade Kristin Holmström, verksamhetschef på socialförvaltningen i Luleå kommun, att läget förbättrats.

– Under morgonen har vi i princip varit i full drift så det fungerar mycket bättre nu, sa hon till SVT och meddelade att man kommer ha ett möte klockan 8 och kommunicera ny information efter det. Under tisdag eftermiddag fungerar allt som det ska.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.