På Arlanda – Mona Brorsson, Anna Magnusson, Linn Persson och Hannna Öberg Foto: SVT

Stort firande väntar OS-medaljörerna

Uppdaterad
Publicerad

Piteå kommun planerar för firande av Hanna Öberg, Anna Magnussons och Charlotte Kallas framgångar på OS. Men det blir inget firande förrän tävlingssäsongen är över.

Jörgen Hult vid Piteå kommun säger att han fört diskussioner med både Piteå Skidskytteklubb och Piteå Elit om firandet och förhoppningen är att få med alla tre skidtjejer.

– Självklart ska vi fira deras framgångar på OS men något datum är inte klart eftersom de fortfarande har fullt upp med tävlandet, inte minst i Världscupen.

Enligt Jörgen Hult och Hanna Öbergs pappa är tanken att Hanna Öberg och Anna Magnusson ska fira påsk i Norrbotten. Det kan innebära att firandet kommer att ske under den tiden men exakt på vilket sätt är inte klart i nuläget.

– Vi har många idéer men vad det slutligen blir går vi ut med i samband med firandet. Det är också många företag och enskilda som erbjudit sina tjänster för att firandet ska bli så bra som möjligt, säger Jörgen Hult.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.