Från Facebook

Stort stöd för fotovägran

Uppdaterad
Publicerad

Många har reagerat på fotografen Martin Karlssons vägran att ta passbilder av utvisningshotade Maria Gevokiyan. ”Årets Pitebo är redan utsedd”. ”Bra”. ”Underbart” är några kommentarer på Facebook.

Gensvaret på fotografen Martin Karlssons vägran att ta en passbild på den utvisningshotade snart treåriga Maria Gevokiyan har varit stort under dagen.

Civilkurage

Närmare sjutusen personer har nåtts av Nordytts Facebookpublicering. Fler än 200 personer hade i eftermiddags gillat Martin Karlssons vägran och många har kommenterat:

Utvisningen av Maria i Piteå

”Bra Martin”. ”Klok man”. ”Underbart Martin”. ”Civilkurage är inte helt fel då och då. Tack Martin!” ”Nästa års Pitebo är redan utsedd. Mycket bra gjort”.

Martin själv ville idag inte ställa upp på en filmad intervju men förklarade fotovägran så här för Nordnytt;

– Jag ställde upp grejerna för att ta bilden, men det kändes bara fel i hela kroppen. Jag kan inte vara delaktig i utvisningen av ett litet barn som dessutom har en familj här i Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Utvisningen av Maria i Piteå

Mer i ämnet