Byggföretaget Lindbäcks har sålt 1 443 studentlägenheter på Porsön i Luleå. Bilden är från ett tidigare tillfälle när SVT besökte Lindbäcks bygg i Piteå. Foto: SVT

Studentbostäder i Luleå har sålts – miljardaffär för Piteåföretag

Publicerad

Piteåföretaget Lindbäcks bygg har sålt sina studentbostäder på Porsön i Luleå till Studentbostäder i Sverige (SBS).

De åtta fastigheterna omfattar 1 443 lägenheter med ett underliggande fastighetsvärde på cirka 1,1 miljarder kronor. Försäljningen ska ligga till grund för nya investeringar och bostadsprojekt i egen regi. Genom affären blir också Lindbäcks 20 procent  delägare i SBS.

Bygger nya studentlägenheter

– Vi är glada att sälja våra studentbostäder till en så långsiktig aktör som SBS och det känns bra att vi också blir delägare i bolaget. Den här affären kommer att stärka oss i vår fortsatta expansion, vi ser nu fram emot att bygga nya bostäder för egen förvaltning i Luleå, Skellefteå och Piteå, säger Hans Lindbäck, VD för Lindbäcks Fastigheter.

I affären med SBS ingår även en överenskommelse att Lindbäcks ska bygga 100 nya studentlägenheter som en förtätning inom området på Porsön. Byggstart är beräknad till våren 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.