Tågade genom Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Visst har Socialdemokraternas första maj tåg i blivit glesare med åren  – och Vänsterpartiets tåg likaså- men det är en tradition som många ändå verkar tycka är viktig.

 Som till exempel Adam Randle som Nordnytt träffade i Luleå centrum:

 -Själva dagen i sig är väl bra för att komma ihåg demokratins värden och demonstrationsrätten och folk träffas och visar att de kan göra saker. Påverka, helt enkelt, säger han. Nordnytt träffade bland annat Emelie Hedström som gick i Socialdemokraternas förstamajtåg.

Förstamajtågen i Norrbotten

-Jag stödjer allt som Socialdemokraterna står för och jag är också med i fackförbundet Handels, så jag vill gå i förstamajtåget. Det är viktigt. Men det skulle kanske ha kunnat vara bättre uppslutning, säger hon.

Och det som arbetarrörelsen förde fram idag var kampen för fler jobb – inte minst för de unga – och att det gäller att ha framtidstro.

-Vi kan vara med och påverka och då vill jag göra det, säger Emelie Hedström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förstamajtågen i Norrbotten

Mer i ämnet