Demonstration 2015 mot skolnedläggningar i Pajala kommun. Foto: SVT/Arkiv

Tärendöskolan får en sista chans

Publicerad

Idag beslutades att Tärendöskolan ska få en sista chans. Föräldrarinsatsen ska utvärderas och en eventuell nedläggning blir aktuell först hösten 2018. Men kommunalrådet själv tror inte de kommer lyckas.

Under måndagsförmiddagen sammanträdde kommunstyrelsen i Pajala och på dagsordningen stod en nedläggning av skolan i Tärendö.

LÄS MER: ”Försvinner skolan stängs snart macken och affären”

På mötet fattades beslutet att ge Tärendöskolan en sista chans. I våras gav kommunen ett ultimatum till föräldrarna att ordna besparingarna själva genom att ta över bland annat bemanning av bibliotek, snöskottning och annan fastighetsskötsel.

LÄS MER: Tärendöskolan räddas av föräldrar

Det är detta som nu ska utvärderas. Men lyckas inte föräldrarna få ner skolans kostnader så läggs den ner till hösten 2018.

Kommunalrådet Jan Larsson (S) tror själv inte föräldrargruppen har stor chans att lyckas. Bland annat för att skolan bara har 13 elever i blandade åldrar.

– Jag tror inte det går. Men de ska få en andra chans, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer