The Magnettes till USA

Uppdaterad
Publicerad

Rebecka Digervall och Sanna Kalla har kört till Luleå från Pajala samma morgon för att spela in den singel som de ska släppa innan de åker till USA. Vi träffar dem i BD-pops musikstudio där båda sjunger i låten som spelas in. De turas om att sjunga och vara tekniker.

De har sjungit ihop sen mellanstadiet, och när nu drömmen om USA snart är infriad så kan man tillåta sig att drömma vidare.

– Släppa skivor och turnera runt i världen är förstås en dröm, säger Rebecka Digervall.

– Att komma till USA och spela är en jättestor dröm som infriats, säger Sanna Kalla, så nu kan man börja tänka på nästa steg.

Och inte nog med att de ska till USA. En dokumentärfilm om tjejerna och deras liv i Pajala  kommer i april i SVT.

– Den handlar om hur det är att hålla på med musik i Pajala och om Rebecka som flyttar till Stockholm, säger Sanna Kalla.

– Det är en serie filmer om minoriteter, och då fick vi representera tornedalingar, säger Rebecka Digervall.

Efter att de spelat på festivalen South by Southwest i Austin så ska de vidare till Nashville för att ge några konserter där också. Och tjejerna hoppas förstås att USA resan ska ge nya kontakter som i sin tur generarar nya konserter. Precis så som det funkat hemma i Pajala.

– Vår första spelning var på Café Nova  i Pajala och efter det fick vi spela på konsumstämman och dagen efter fick vi  en spelning på PRO, det är som en kedja.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer