Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagare Jonas Fjellström berättar att offret förväntas få permanenta men efter den brutala misshandeln. Foto: Anna Wallbrandt/SVT

Tidigare dömd för våldsbrott – häktad för brutal misshandel av närstående utanför Luleå

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern häktades under tisdagen misstänkt för en synnerligen grov misshandel i Luleå. Mannen är sedan tidigare dömd för ett grovt våldsbrott i Luleå.

Det var under helgen som polisen larmades ut till en by utanför Luleå med anledning av ett våldsbrott. Flertalet polisresurser deltog i ärendet, bland annat hundförare och polishelikopter.

En man i 50-årsåldern anhölls senare misstänkt för att ha misshandlat en närstående.

– Brottsoffret är en till honom närstående man, fullvuxen man, det är inget barn. Skadebilden vill jag inte gå in på i detalj, men han är mycket svårt skadad med skador som förväntas ge honom permanenta men, säger åklagaren Jonas Fjellström.

– Offret mår efter omständigheterna bra och som jag har förstått det så vistas han inte längre på sjukhus.

Häktad efter misshandeln

På tisdagen häktades mannen för synnerligen grov misshandel. Åklagaren menar att det finns risk för fortsatt brottslighet och utredningen kan försvåras om mannen släpps på fri fot. Mannen själv förnekar brott.

– Mycket bevisning har säkrats på platsen så nu är det analyser som ska göras . Rättsläkare ska mer exakt få bedöma skadorna och sedan ska ytterligare personer höras och kartlägga de inblandades sista dagar innan händelsen, säger Fjellström.

Mannen är tidigare dömd för ett grovt våldsbrott mot en närstående i Luleå och har avtjänat ett längre fängelsestraff. Han erkände gärningen men menade att han led av en allvarlig psykisk störning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.