Tipsen strömmar in till Malin

Uppdaterad
Publicerad

SVT Norrbotten berättade igår om Malin Degerman i Boden som fått livet förstört av ett bensår som inte läker. Sedan dess har tipsen strömmat in från tittarna till både henne och redaktionen. 

– Det är en övermäktig känsla att känna att det finns så många människor från Ystad till Haparanda som bryr sig om en människa som de aldrig har träffat förut utan bara sett ett kort inslag om på tv, säger Malin Dagerman när vi träffar henne på Sunderby sjukhus. 

Kan inte stå på benet

Det har nu gått fem år sedan Malin Degerman fick ett skavsår under en ridtur. Ett sår som spred sig nedför benet och inte har läkt sedan dess. Ingen förklaring finns till varför hennes sår inte gått att bota och efter 55 operationer är hennes ben nu så svagt att hon knappt kan stå på det. Tipsen på hur bensåren skulle kunna botas kommer från både läkare och privatpersoner.  

–  Jag har räknar till 250 olika tips och jag har fått massor som jag vill gå vidare med. Till exempel att prova tryckkammare. Jag är verkligen tacksam för de tips jag har fått, säger Malin Dagerman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.