Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag ber dem att dra åt helvete” – i klippet hör du flera Luleåbor tycka till om godiskladdandet som rubriceras som ringa skadegörelse och kan rendera i böter. Foto: Kateryna Yemets/SVT

Tog lösgodis med fingrarna i Bodenbutik – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Mannen kunde inte stoppa sötsuget. Men att plocka lösgodis med fingrarna blev en dyr historia – och hamnade dessutom i tingsrätten.

Det var den 16 januari som en polispatrull kallades till en butik i Boden i ett ovanligt ärende. En väktare tog en man på bar gärning med händerna i lösviktsgodiset.

Mannen, som är i 35-årsåldern, åtalas nu för ringa skadegörelse vid Luleå tingsrätt.

”Sockersuget” tog över

Han uppger själv i förhör att: ”han var väldigt godissugen” och bara hade bara fyra kronor på kortet, men han trodde att han hade mer. Sedan tog ”sockersuget” över.

Lösgodis som fick slängas beräknas kosta 187 kronor. Men bötesbeloppet beräknas om mannen döms uppgår till 1 500 kronor.

Så tycker folk om godiskladdet

När SVT berättade om händelsen i januari reagerade flera Luleåbor på kladdet i lösgodis.

– Det händer nästan varje gång jag är i affären. Jag ber dem att dra åt helvete, säger Robert Björkefors.

Hör fler reaktioner i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.