Tova Näslund var tvungen att flytta för att kunna jobba med det hon drömde om. – När jag kom tillbaka hade det växt upp från ingenstans, säger hon. Hör henne berätta vad jobbet går ut på i video ovan. Foto: Jonathan Ferm/SVT

Tova återvände hem när dataspelsbranschen i Boden blomstrade

Uppdaterad
Publicerad

Tova Näslund lämnade sin hemstad Luleå för att plugga i England. Fyra år senare kom hon tillbaka till Norrbotten – och mötte en helt ny satsning på dataspel i Boden.

En våning ovanför de två dataspelsutbildningarna sitter spelföretagen. Där jobbar bland annat Luleåbon Tova Näslund. För några år sedan lämnade hon Luleå för att studera kreativt skrivande i England.

Efter det fortsatte hon studera speldesign och spelskrivande, vilket hon jobbar med idag.

– När jag växte upp i Luleå fanns det inte ens i närheten av de möjligheter som finns nu, säger Tova Näslund, kreativt ansvarig.

Storytelling är stora passionen

Tova Näslund säger att hon är författare i grunden och har alltid gillat att berätta berättelser.

– Min stora passion är att jobba med storytelling. Jag tycker att spel är det bästa mediet att berätta en historia. Det är inte bara du som får en historia berättad till dig. Utan du som spelare får göra beslut som påverkar den historien.

Hör mer om hur kreativt ansvariga Tova Näslunds jobb fungerar i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.