Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emma Nordin laddar bössan inför SM-finalen mot Brynäs. Stjärnan jagar sitt femte SM-guld med Luleå. Foto: Adam Berlin/SVT

Transportsträckan över – nu väntar tuff SM-final för Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Hockey/MSSK gör sig redo för sin femte raka SM-final. För tredje året i rad står Brynäs för motstånd och rutinerade, Emma Nordin ser fram emot en ny kamp.

– Det är det här vi väntat på och nu vi ska vara som bäst, säger hon.

Att Luleå Hockey/MSSK nått ännu en SM-final överraskar nog väldigt få. Och att inte se säsongen fram till SM-final som en transportsträcka, berättar Emma Nordin är ett av lagets största mentala utmaningar.

– Det har varit vår akilleshäl som vi jobbat väldigt hårt med. Att hitta motivationen har vi gjort bra förutom enstaka matcher där vi kollapsat helt, säger Nordin.

”Tröttnar aldrig på att vinna”

För Emma Nordin är det en chans på sitt femte SM-guld med Luleå/MSSK. Att vinna är något man aldrig kan göra för mycket, berättar hon.

– Många frågar hur man orkar köra vidare och hitta motivationen. Men det är inte svårt när man kan vinna på nytt, säger Nordin.

Matchserien inleds under fredagskvällen och SVT sänder matcherna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.