Trasig skidlift i Riksgränsen – ersätts av buss till pisten

Publicerad

Det var under premiärhelgen som skidliften i Riksgränsen gick sönder och den har varit trasig sedan dess. Gästerna får nu åka buss till skidområdet istället. En del av den trasiga liften har skickats till Österrike och den beräknas inte gå igen förrän mitten av april.

Den nedre skidliften i Riksgränsen gick sönder 2 mars, andra dagen på säsongstarten. Liften har stått still sedan dess och beskedet från Lapland Resorts som driver skidanläggningen är att den kan stå ända till mitten av april.

– Reparatörer som kom från Österrike konstaterade att det var fel på växellådan. Växellådan fördes till Österrike för reparation. När växellådan är lagad beräknar vi sätta igång skidliften igen i mitten av april, säger Per Jonsson Öhlin, marknadschef Lapland Resorts.

Bussar till skidområdet

Det betyder att det inte går att åka lift till skidområdet från Riksgränsen. Lapland Resorts kör istället bussar från Riksgränsen till Katterjokk där det finns en lift som tar skidåkarna till skidområdet i Riksgränsfjällen.

-  Det gick bra att åka buss men det är lite väntetid för bussarna går bara ungefär var 45:e minut så vi har fått stå och vänta en stund, säger besökaren Fanny Eriksson från Kiruna.

Förstår de besvikna gästerna

– Det blir lite besvärligare men de kan ju inte göra så mycket mer åt saken. Men det blir tråkigare för det är exakt där den trasiga liften är på framsidan av Riksgränsen man vill åka, säger Jonas Carlson från Svanstein.

– Självklart finns det gäster som är besvikna, det förstår vi. Men vi har utökat våra öppettider och öppnat alla skidområden som det går att åka skidor på, säger Per Jonsson Öhlin, marknadschef på Lapland Resorts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer