Trots nya riktlinjer – oklart läge för Norrbottens fotboll

Uppdaterad
Publicerad
Regeringen och Folkhälsomyndighetens besked om att idrott kan återupptas på alla nivåer lämnar frågetecken för vad som gäller Norrbottens fotbollslag. ”Vi räknar med att få riktlinjer under dagen”, säger Andreas Eriksson”, kanslichef vid Norrbottens fotbollsförbund.

Beskedet som gavs vid morgonens presskonferens var att idrott kan återupptas på alla nivåer. Fortfarande gäller gränsen på högst 50 personer vid sammankamster. Även reserestriktionerna som bara tillåter resor på en till två timmar eller inom sin region gäller fortfarande.

Undantaget är professionell idrott.

– Det är alltså bara de som har idrott som yrke som omfattas av det och i Norrbotten är det möjligen bara Piteås damer, säger Andreas Eriksson.

Vad gäller?

Frågan återstår vad som gäller för Norrbottens seniorlag, allt från IFK Luleå i division I herrar till lagen i division III herrar och division II damer som har resor utanför Norrbotten.

– Vi ska ha ett videomöte under dagen och då räknar vi med att få riktlinjer om vad som gäller,säger Andreas Eriksson.

Svenska Fotbollförbundet skriver i ett pressmeddelande:

”Exakt hur dagens besked ska tolkas avseende lägre serier behöver analyseras ytterligare utifrån FHM:s riktlinjer för resande. FHM aviserade vid dagens presskonferens att uppdaterade riktlinjer för resor kan komma under den kommande veckan.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer