Två nomineringar till Hurula

Uppdaterad
Publicerad

Idag presenterades artisterna med chans att ta hem årets P3 Guldpriser.

Luleåfödde Robert Hurula nomineras till två klasser i P3 Guld. Guldmicken och Årets Pop för låten ”Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för”.

Robert Hurula lämnade Luleå i 20-års åldern för att flytta till Umeå. Låten ”Jag var 22, när jag lämnade Luleå, vi skulle dra någonstans dit himmelen alltid var blå” beskriver flytten.

Hurula har spelat i punkbandet The Vicious, Regulations, The Lost Patrol Band och Masshysteri.

I en intervju med Västerbottens Kuriren i våras sade han:

– I Luleå finns väldigt många finnar, men man skulle skämmas lite om man hade ett finskt namn. När jag gick i skolan var det uppdelat, det fanns till och med tillfällen då finnarna och svenskarna skulle slåss. Jag hade två namn, och visste aldrig var jag hörde hemma. Nu ska jag verkligen bara heta det namnet, det de ville att jag skulle skämmas för när jag var mindre. Inte Robert Hurula, utan Hurula – det som gjorde mig till den jag är.

– Jag tycker fortfarande att det är så jävla fult. Jag vet knappt hur man säger det. Folk på radio säger alltid helt olika saker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.