Ytterligare en man misstänks för inblandning i skjutningen i Luleå. Under måndagen fortsatte polisens kriminaltekniker att undersöka Floras Kulle med bland annat metalldetektorer. Se bilder från undersökningen i klippet. Foto: Randi Gitz/SVT

Ytterligare en man misstänks för inblandning i skjutningen i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Två personer misstänkta för inblandning i skottlossningen i Luleå under fredagen har släppts – men SVT Nyheter Norrbotten kan nu avslöja att en tredje person är anhållen misstänkt för grov misshandel och grovt vapenbrott.

Det var vid 05-tiden under fredagsmorgonen som polisen larmades om en skadad man i 30-årsåldern vid Floras kulle i Luleå. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga men inte livshotande skador.

Två personer släppta

Kort efter larmet greps två personer som senare anhölls av åklagare. Under fredagen och helgen har utredningen fortsatt med förhör och husrannsakan och de två personerna är nu släppta.

En tredje person, misstänkt 3, är däremot fortsatt anhållen misstänkt för grov misshandel och grovt vapenbrott. Åklagaren har nu på sig till tisdag 12.00 att antingen begära mannen häktad eller försätta honom på fri fot.

Tekniska undersökningar fortsätter

Samtidigt fortsätter de tekniska undersökningarna vid Floras Kulle där skjutningen ska ha ägt rum.

SVT Nyheter Norrbotten var på plats när polisens kriminaltekniker sökte i området med bland annat metalldetektorer.

Se mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.