Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör advokat, Malin Mörsare, berätta varför fallet står ut i klippet ovan. Foto: Anna Wallbrandt/SVT

Ung kvinna som misstänks för våldtäkt mot barn på fritids i Norrbotten släpps

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen släpptes den kvinna i 20-årsåldern som stått åtalad misstänkt för flera grova sexualbrott mot barn på ett fritidshem i Norrbotten. Tingsrätten menar att det inte längre finns rimliga skäl för häktning.

Huvudförhandlingen inleddes under onsdagen bakom stängda dörrar, och efter tre dagar beslutade Luleå tingsrätt att kvinnan ska släppas fri i väntan på dom. Det ska inte längre finnas något rimligt skäl för häktning.

”Aldrig haft ett liknanade ärende”

– Jag har aldrig under mina 15 år som verksam haft ett liknande ärende med de förutsättningar som varit givna i det här målet, säger kvinnans advokat Malin Mörsare.

I bevisningen under rättegången fanns bland annat konversationer mellan kvinnan och målsägande via appen Snapchat, och loggade facetime-samtal.

Nekar till brott

Som SVT tidigare berättat ska de misstänkta brotten ha skett i samband med fritidsverksamheten och kvinnan ska ha fått kontakt med barnen genom sin arbetsroll.

Det var i augusti som kvinnan häktades på sannolika skäl misstänkt för två fall av grova sexuella övergrepp och ett fall av våldtäkt mot barn. Hon nekade då till samtliga brott och efter huvudförhandlingen är ställningstagandet oförändrat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.